Binnen onze methode maken we de relatie met stakeholders belangrijk. Net zoals we financiële rekeningen hebben, hebben we ook emotionele rekeningen bij elkaar. De emotionele bankrekening is een krachtige metafoor die ons in staat stelt om onze relaties op te bouwen, te onderhouden en te laten floreren.

Wat is de Emotionele Bankrekening? Het is een symbolische rekening die we hebben met elke persoon waarmee we een band hebben, of het nu familieleden, vrienden, collega’s of zakelijke partners zijn. Elke interactie die we hebben, voegt waarde toe of haalt waarde van deze emotionele rekening af. Positieve acties, zoals oprecht luisteren, betrokkenheid tonen en anderen ondersteunen, doen de rekening groeien. Maar negatieve acties, zoals onverschilligheid of kritiek, halen waarde uit de rekening.

Waarom is de Emotionele Bankrekening zo belangrijk? Het opbouwen van gezonde en sterke relaties vereist een positief saldo op deze symbolische rekening. Het vergt investering van tijd en moeite, maar de resultaten zijn de moeite waard. Een positieve rekening zorgt ervoor dat er wederzijds vertrouwen, begrip en steun kunnen worden opgebouwd. Daarnaast helpt het om moeilijke momenten of conflicten veerkrachtig te overbruggen.

Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van interacties met anderen en de impact die ze hebben op de emotionele bankrekening. Door consistent te investeren in je relaties door middel van positieve acties, wordt het opbouwen van duurzame relaties een stuk makkelijker. Kijk naar de tips hieronder om te zien hoe je er zelf mee aan de slag kan. Voeg waarde toe aan je zakelijke relaties en zie ze groeien!

Was je al bekend met het concept van de emotionele bankrekening? We horen graag jouw ervaringen hiermee!