Nieuwsbrief

Maart

Een kijkje in de keuken!­čŹŻ

Afgelopen maand hebben we een geslaagde inspiratiedag georganiseerd in het OLVG voor het team van het Rode Kruis Ziekenhuis. We kijken terug op een hele leuke, leerzame en inspirerende dag die in het teken stond van #gastvrijheid en eten & drinken.

Tijdens deze inspiratie dag kregen de deelnemers een rondleiding langs diverse afdelingen, werden er heerlijke snacks en lunch geserveerd (met dank aan Vermaat en FoodforCare), en vonden er inspirerende kennismakingen plaats met #voedingsassistenten in het OLVG, SiR Goodwill en Eric Holm MBA. Het is altijd waardevol om eens een kijkje te nemen in de keuken van een ander ziekenhuis. We zijn dan ook blij dat we dit hebben kunnen organiseren voor Tim Maathuis en zijn collega’s!

Inspiratie: projecten borgen

Bij SiR Goodwill maken we de borgingsfase vanaf het eerste moment belangrijk bij alle #projecten die we doen. Helaas wordt deze fase in de zorg vaak over het hoofd gezien, terwijl het juist een cruciale rol speelt in het langetermijnsucces van een project!

De borgingsfase is de laatste fase van een project en het is essentieel om ervoor te zorgen dat het eindresultaat daadwerkelijk wordt geïmplementeerd en de beoogde doelstellingen worden behaald. Deze fase bestaat voornamelijk uit het overdragen van de kennis aan de betrokken partijen, het documenteren en testen van de resultaten en de evaluatie.

We weten bij SiR Goodwill uit ervaring dat de borgingsfase in de zorgsector extra belangrijk is. Met een grondige borging wordt er gezorgd voor een duidelijk overzicht van de impact van het project, en kunnen eventuele verbeterpunten voor toekomstige projecten worden geïdentificeerd. Duurzame verandering is erg belangrijk voor een betere gezondheidszorg. Het is ontzettend lastig om een verandering te implementeren in de organisatie, als je niet bij de totstandkoming betrokken bent geweest. Daarom nemen wij de borging vanaf dag 1 mee in onze projecten. Dit maakt het verschil om van elk project een #duurzaam #succes te kunnen maken!

Hoe zorgt jouw organisatie ervoor dat projecten duurzaam geborgd kunnen worden?

#gezondheidszorg #projectmanagement

Fleur afgestudeerd!

Afgelopen jaar heeft Fleur de Court Onderwater haar afstudeerstage voor de Hotelschool bij SiRGoodwill afgerond. Nadat ze mee heeft kunnen lopen en werken aan verschillende projecten, ontdekte ze haar interesse in gezonde voeding. Ze besloot haar scriptie te schrijven over Goede Zorg Proef Je. Specifiek gefocust op gezonder eten voor de medewerkers van OLVG in de personeelsrestaurants. Gedurende 6 maanden heeft ze door middel van literatuuronderzoek, kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekstechnieken een adviesrapport geschreven wat kan bijdragen aan een succesvolle implementatie van de maatregelen die opgesteld zijn in het Nationaal Preventieakkoord. Hierbij stond de mening van de medewerker voorop en is er gekeken naar hulpmiddelen die de overgang naar een 100% gezonde kantine kunnen verzachten. Ben je benieuwd naar de resultaten, neem dan gerust contact met ons op.

Fleur heeft haar verdediging en scriptie gehaald met een 9 en is hierbij ook afgestudeerd!­čÄô­čąé

Volg ons op LinkedIn!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact

Bisschop Romerostraat 13
1447 ZV Purmerend
M +31(0)6 81 31 32 38
E eva@sirgoodwill.org