De Watertoren

In samenwerking met Nolost Capital

Onze watertoren

Gewaardeerd als één van de mooiste en hoogste watertorens van Nederland. De watertoren is daarom ook rijksmonumentaal en wordt gezien als de cultuurdrager van Noord-Holland.

Watertorens zijn ontwikkeld om de volksgezondheid van Nederland te verbeteren door schoon drinkwater te leveren. De watertorens zijn van groot belang geweest voor de gezondheid en levensduur van de Nederlandse bevolking. Deze bijzondere bestemming van de watertoren zetten wij door met onze focus op het geluk, gezondheid en gedrevenheid van de mens.

Op het perceel van maar liefst 6335 m² vind je een unieke watertoren, een reinwaterkelder en een pomphuis. De authentieke details en industriële sfeer zijn intact gebleven.

Van origine is de watertoren gebouwd om de volksgezondheid te bevorderen. Tegenwoordig is de watertoren een bijzondere locatie waar bedrijfsevents van Nolost plaatsvinden. Denk hierbij aan strategiesessies, trainingen of bedrijfsuitjes. Door ons (werk)leven te vergelijken met de functie van de watertoren kunnen wij een aantal lessen leren.

Water

De watertoren, reinwaterkelder en het pomphuis zorgden voor het water van alle huishoudens in Hollands Kroon. Water kan meer substantie oplossen dan elke andere vloeistof, inclusief zwavelzuur. Het wordt daarom ook wel het universele oplosmiddel genoemd. Ons eigen lichaam bestaat voor 65% uit dit prachtige water. Dit water is onze energie, de basis van de mens.

Druk

In de watertoren werd de druk van het water gereguleerd. De hoogte van de watertoren zorgde voor genoeg druk zodat het water door de waterleidingen naar de huizen gepompt kon worden. Naast de watertoren staat een reinwaterkelder, wat een extra opslag was, waar reserves werden opgebouwd. Wanneer er een piekbelasting in de watertoren was, kon de reinwaterkelder de watertoren snel van water voorzien. In ons dagelijks leven moeten we zelf ook werkdruk, tijdsdruk en sociale druk reguleren om gezond en gelukkig te kunnen leven.

Locatie

De watertoren staat in de meest innovatieve gemeente van Nederland: Hollands kroon. De toren staat in oer-Hollands gebied waar je complete rust en vrijheid vindt. Je hoeft hiervoor niet meer naar het buitenland, de schat ligt dichterbij dan je denkt!

Beschikbare ruimtes op het perceel

Op het perceel van maar liefst 6336 m² staan drie gebouwen: de watertoren, een reinwaterkelder en een pomphuis. Deze drie gebouwen zijn uitermate geschikt om sessies en meetings te houden. Naast deze drie gebouwen zijn er meerdere plekken in de tuin waar met mooi weer buiten gezeten kan worden. De volgende ruimtes en faciliteiten zijn aanwezig:

  • Eetgelegenheid, ontspanning en openhaard in Reinwaterkelder
  • Podium in de Reinwaterkelder
  • 2 slaapkamers + badkamer in Reinwaterkelder
  • Atelier in de Reinwaterkelder
  • Begane grond watertoren (keuken, tafels & stoelen aanwezig)
  • De houten nok in de watertoren
  • Verscheidene verdiepingen in de watertoren
  • Pomphuis (inclusief toilet)
  • BBQ

De watertoren is in 1927 gebouwd en ontworpen door B.F. van Nieveld en W. Mensert

De BBQ van de watertoren kan alleen verplaatst worden met een heftruck! 

De watertoren werd als de mooiste watertoren van NL gezien. Daarom staat er een exacte kopie in Hoogkarspel 

Wil jij naar de watertoren toe?

Wij kunnen jouw event, inspiratiedag, strategiesessie, bedrijfsfestival (je noemt het maar) creëeren en/of begeleiden op deze unieke locatie in de kop van Noord Holland!

Volg ons op LinkedIn!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact

Bisschop Romerostraat 13
1447 ZV Purmerend
M +31(0)6 81 31 32 38
E eva@sirgoodwill.org