Nieuwsbrief

Augustus

Welkom in het team, Anne!

Deze week is er weer een nieuwe topper gestart aan haar stage bij SiR Goodwill. Anne gaat zich bezig houden met verschillende projecten bij OLVG, onder onze begeleiding. We zijn blij dat je er bent en we zijn ontzettend benieuwd naar wat je allemaal gaat bereiken in de komende maanden!

“Hi! Mijn naam is Anne Stranders en ben momenteel vierdejaarsstudent aan de Hotel Management School Maastricht. Afgelopen week ben ik warm ontvangen binnen het gezellige team van SiR Goodwill. De komende vijf maanden zal ik mijn afstudeerstage lopen binnen SiR Goodwill waarin ik mijn kennis wat betreft zorg in combinatie met gastvrijheid ga verbreden. Ik kijk uit naar mijn tijd binnen SiR Goodwill en om bij de vele verschillende projecten mee te lopen!”

Is jouw organisatie écht gastgericht?


Stel je eens voor: een zorginstelling waarin elke gast of patiënt begroet wordt met oprechte gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Hoe vaak gebeurt dit in jouw organisatie? Uit recent onderzoek blijkt dat we soms, ondanks onze passie voor patiëntenzorg, de mens achter de patiënt over het hoofd zien. Dit kan leiden tot verminderde gastbeleving en het verlies van waardevolle gasten of patiënten op de lange termijn…

Zijn je medewerkers voornamelijk gefocust op processen en missen ze daardoor de kern van gast-/patiëntgerichtheid? De oplossing is om je medewerkers bewust te maken van de kracht van oprechte aandacht voor de mens achter de patiënt. Speel bijvoorbeeld in op de wensen en behoeften door vragen te stellen, in plaats van enkel regels op te leggen. Dit is een positieve stap naar verandering.
Maar hoe zorgen we ervoor dat dit geen tijdelijke impuls is? Onze ervaring en betrokkenheid in de zorgsector hebben geleid tot een effectieve aanpak: de SiR Goodwill methode. We introduceren, meten en borgen deze cruciale aanpak op basis van de PDCA-cirkel en onze wetenschappelijke onderbouwing. Onze aanpak is geen geïsoleerd concept, maar een allesomvattende benadering die een cultuur van continue verbetering stimuleert.

Leer hier meer over onze methode!

Benieuwd hoe ook jouw team kan transformeren en een blijvende indruk kan achterlaten op de gastbeleving? Neem contact met ons op en laten we samen bouwen aan een betere toekomst voor jouw zorginstelling. Want iedereen verdient het om als persoon gezien te worden!

#Inspiratie: De kracht van Sterke Relaties!

Vorige week hebben we op LinkedIn een quizvraag gesteld over onze SiR Goodwill #methode. Wat heeft het meeste invloed op #gastenloyaliteit#Gastvrijheid#beleving of de #relatie? Het juiste antwoord was… de relatie!

Wist je dat de sleutel tot gastenloyaliteit ligt in de diepgewortelde relaties die we opbouwen met onze gasten en stakeholders? De SiR methode is wetenschappelijk onderbouwd middels een promotieonderzoek, en de methode is vervolgens door SiR Goodwill oprichter Sepp Rickli doorontwikkeld om in de zorgsector toe te passen. Gastvrijheid en beleving vormen het fundament van loyaliteit, maar door hier een relatiefocus aan toe te voegen, levert het 60-70% gastenloyaliteit op!

Ons vermogen om in te spelen op de emotionele behoeften van onze gasten en een persoonlijke touch toe te voegen aan hun ervaring, is van onschatbare waarde. Van een warm ontvangst bij aankomst tot de zorgvuldige aandacht voor hun speciale momenten of wensen, dit alles draagt bij aan het gevoel van waardering en erkenning. Het is echter van essentieel belang om te realiseren dat echte gastenloyaliteit zich niet beperkt tot de duur van het verblijf. Het draait om het opbouwen van #duurzame banden, waardoor ze zich #verbonden voelen met jouw organisatie.

Streef dus naar een niveau van gastenloyaliteit dat dieper gaat dan enkel transacties. Investeer in betekenisvolle relaties, luister naar feedback en werk voortdurend aan het verrijken van de gastervaring.

Benieuwd hoe onze wetenschappelijk onderbouwde methode in de praktijk in zijn werk gaat? En hoe wij werken aan duurzame gastenloyaliteit? Neem een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op! Op onze website kan je ook een #whitepaper opvragen met meer informatie over de SiR Goodwill methode.

Nieuw project! SiR Goodwill en het Martini Ziekenhuis


Met veel enthousiasme kondigen we een nieuwe samenwerking aan tussen SiR Goodwill en 
Martini Ziekenhuis! We gaan daar aan de slag met het meten en verbeteren van de beleving bij de patiëntenvoeding, volgens onze wetenschappelijk onderbouwde methode. We zijn erg enthousiast over deze schitterende nieuwe opdracht en de positieve energie die al voelbaar is bij alle betrokkenen, waaronder  Relinde van den Berg en Jos Nijhof. Uiteraard zullen we jullie hier op de hoogte houden van de ontwikkelingen en voortgang!

Als onderdeel van deze nieuwe uitdaging zijn we op zoek naar een gedreven #stagiair om zich bij het Martini in te zetten. Deze #stage biedt een unieke kans om nauw samen te werken met zowel SiR Goodwill als het Martini Ziekenhuis en praktijkervaring op te doen in project management in de zorg. De voornaamste taak is het verbeteren van de patiëntbeleving en tevredenheid in het ziekenhuis. Daarnaast is er veel ruimte om projecten op te pakken die jou interesseren, zoals marketing of andere zaken binnen dit bedrijf. Dat is dus een brede stage met veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen binnen je eigen interessegebieden! Het is een #meewerkstage waarbij je daarnaast een dag in de week krijgt om aan je afstudeeropdracht/scriptie te werken.

Ben jij de student die we zoeken? Jij…

* Bent HBO student (bijv. Hotel- of Facility Management)
* Hebt bij voorkeur werk- en studie ervaring in de Hospitality industrie, maar ook affiniteit met de zorg
* Bent resultaatgericht, initiatiefrijk, en een echte teamspeler
* Proactief en toont initiatief; persoonlijk leiderschap is belangrijk. Je stage zal deels gaan om projectmanagement dus het is belangrijk dat je zelfstandig uitdagingen wil oppakken en op mensen af kan stappen
* Flexibel en veerkrachtig. Het ziekenhuis is een dynamische omgeving waardoor je soms last minute je plannen moet omgooien, dus hier moet je goed mee om kunnen gaan
* Klantgericht, behulpzaam en gastvrij

Wij bieden jou:

* Goede ondersteuning, begeleiding en persoonlijke aandacht vanuit SiR Goodwill en het Martini om jezelf optimaal te kunnen ontwikkelen in je rol;

* Een leuke en flexibele stage waarin geen dag hetzelfde is. Een stage in de zorg geeft veel voldoening omdat je verschil maakt voor mensen op de momenten die ertoe doen. Je krijgt te maken met veel verschillende perspectieven, wensen en behoeften, waardoor het een leuke uitdaging is;
* Brede mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling;
* Een leuk en enthousiast team om mee samen te werken. Het team heeft een laagdrempelige en aangename sfeer waarin je makkelijk iedereen kan aanspreken of om hulp vragen;
* De mogelijkheid om ook soms thuis te kunnen flexwerken;
* Een passende stagevergoeding uiteraard.

Ben je enthousiast geworden? Voor verdere informatie over de stage kun je contact opnemen met Eva Nieuwkoop (eva@sirgoodwill.org) om een telefonische kennismaking in te plannen!

Volg ons op LinkedIn!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact

Bisschop Romerostraat 13
1447 ZV Purmerend
M +31(0)6 81 31 32 38
E eva@sirgoodwill.org