Wellicht heb je het gemist, maar 13 november 2023 was de internationale dag van de vriendelijkheid! Wij stonden tijdens onze moodcheck daarom stil bij de vraag: welke collega heeft onlangs iets aardigs voor je gedaan? Door hier aandacht aan te schenken en dankbaarheid uit te drukken naar onze collega’s, begonnen we op een stralende manier aan onze week! 🌞 Vaak zijn het de kleine dingen waar je zelf wellicht niet eens bij stilstaat, die een positieve indruk achterlaten op je collega’s.

In een wereld vol uitdagingen en hectiek is het dus juist in kleine momenten van vriendelijkheid dat we een positieve verandering kunnen bewerkstelligen. Een glimlach, een vriendelijk woord, het zijn deze kleine gebaren die het verschil maken en een ruimte transformeren tot een warme, uitnodigende plek. 🤗

Op de werkvloer is vriendelijkheid niet slechts een bijkomstigheid; het is de katalysator voor een bloeiende bedrijfscultuur. Wanneer we elkaars successen vieren, ondersteuning bieden in uitdagingen en elkaar met respect behandelen, creëren we een omgeving waarin innovatie gedijt en teams gedreven worden door een gedeelde missie. Dit gaat hand in hand met gastvrijheid. Vriendelijkheid is ook te zien als een soort gastvrijheid naar elkaar.

Hoe kunnen we allemaal wat vriendelijker naar elkaar zijn?
1. Lach Meer: Een glimlach is besmettelijk. Het kan de sfeer verbeteren en anderen aanmoedigen vriendelijkheid te verspreiden.
2. Geef Complimenten: Laat mensen weten wanneer je iets waardeert. Complimenten kunnen een positieve impact hebben op iemands dag en zelfvertrouwen.
3. Wees Geduldig: Het leven kan hectisch zijn, maar een beetje geduld kan wonderen verrichten. Heb begrip voor de uitdagingen waarmee anderen worden geconfronteerd en neem de tijd om rustig te reageren.
4. Toon Empathie: Probeer de wereld te zien vanuit het perspectief van anderen. Luister actief naar wat mensen te zeggen hebben en probeer hun gevoelens en standpunten te begrijpen.
5. Kleine gebaren: Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken. Zeg “dankjewel,” “alsjeblieft” en “goedemorgen.” Houd de deur open voor anderen, laat iemand voorgaan in de rij, of geef een gemeend compliment.

Heeft een van je collega’s wel eens iets aardigs voor je gedaan? En wanneer was de laatste keer dat jij iets voor een collega hebt gedaan? Door hier regelmatig eens bij stil te staan (en vervolgens ook zelf actie te ondernemen!) kunnen we gezamenlijk de wereld een beetje beter maken.
dag vang
#DagVanDeVriendelijkheid #WerkplekWelzijn #Gastvrijheid #PositieveVerandering